Het zomerhofkwartier (ZOHO) in Rotterdam is een woon- en werkplek voor makers in design, kunst, cultuur, film, muziek, media, tech, food, architectuur en urban planning. Een voorbeeld van de stad van de toekomst.

GroenLinks houdt thema-avond: Stad van de Toekomst

Morgenavond organiseert GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe een thema-avond over de ‘Stad van de Toekomst’. Aan bod komen vragen als ‘Wat doet Leiden goed en wat kan er beter’. Spreker is Van Peijpe’s broer Dirk die oprichter en mede-eigenaar is van het Rotterdamse stedenbouwkundig bureau ‘De Urbanisten‘.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/208467530″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Walter van Peijpe over de ‘Stad van de Toekomst’ waar hij morgen een thema-avond over organiseert. Ook reageert hij kort op de start van de werkzaamheden in de Oude Kooi: “Een gemiste kans,” noemt hij de aanpak daar.

Hoe maak je de stad van de toekomst en wie maakt die stad? “In elk geval niet meer alleen de overheid en de markt, “aldus Walter van Peijpe: “Steeds vaker worden kleinschalige burgerinitiatieven betrokken bij het ontwerpen in inrichten van de stedelijke omgeving.”

Na afloop van de presentatie is er gelegenheid voor discussie. De avond is voor iedereen, dus ook niet-leden van GroenLinks zijn welkom.

De avond wordt gehouden in buurtcentrum de Kooi aan de Driftstraat 49 in Leiden. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×