After Dark Festival: Een high five vol bacteriën

Vrijdag 25 september organiseert Naturalis speciaal voor volwassenen het Naturalis After Dark Festival. Van 20.00 uur tot 01.15 uur wordt het Naturalis omgebouwd tot een groot festival vol live experimenten, jonge wetenschappers, cocktails, stand up comedy en veel meer.

Vanaf 20.00 uur openen de deuren aan de Pesthuislaan en stap je in een wereld voor kunst, science en muziek. Onder andere zijn er interviews, is er hippe muziek, filmpjes, installaties en optredens. “Er is ongelofelijk veel te doen. We hebben 63 acts in vijf zalen weten te proppen.” vertelt Auke-Florian Hiemstra presentator van het podium bij de Oerparade. Ook is er één gelukkige bezoeker aan wie de opslagtoren wordt geshowd door verslaggever Steven van der Mije. De stukken staan normaal opgeborgen in de toren maar zijn deze avond van dichtbij te bekijken.

Veel activiteiten
Buiten de vele flits-colleges en talkshows zijn er ook veel activiteiten waar je aan mee kan doen. Zo kan je ook met een virtual reality bril letterlijk in de huid kruipen van een Tyrannosaurus Rex en kan je jouw handafdruk zetten in een petrischaal met voedingsbodem. Na vijf dagen krijg je jouw eigen schaal terug. “Je krijgt een soort high five van het festival maar dan vol met bacteriën”.

Live science
Het festival is de uitgebreide versie van de shows die Naturalis After Dark regelmatig organiseert. Naturalis After Dark is sinds 2011 het podium van Naturalis voor live science talkshows, flitscolleges en allerlei andere unieke uitjes voor volwassenen. “We hebben nog nooit zoiets groots gedaan dus wij vinden het zelf ook heel spannend” zegt Auke-Florian.


Maaike Lek sprak met Auke-Florian Hiemstra, presentator van het podium bij de Oerparade.

Geen kinderen
“Het festival is achttien plus en naast dat we het dan kunnen hebben over seks en schaamhaar heeft het ook het voordeel dat er geen schreeuwende kinderen zijn in Naturalis. Eindelijk kunnen mensen het museum in zonder schoolklassen, schoolreisjes en baby’s die huilen.”

Meer informatie, de volledige agenda en de ticketverkoop vind je op de website van Naturalis After Dark Festival.

Nieuws naturalis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×