De inschrijvingen voor het Haring en Wittebrood werden dit jaar als altijd druk bezocht. (Foto's: Maaike Lek)

Inschrijvingen haring en wittebrood in de nieuwe Waag

De drie oktober sfeer is te voelen bij de inschrijvingen van haring en wittebrood. Duizenden mensen staan in weer en geen weer te wachten om zich in te schrijven voor hun Geuzenmaaltijd. Van 16.30 tot 21.00 uur kunnen Leidenaren zich in het Waaggebouw inschrijven.

Het eten van haring en wittebrood hoort net als de hutspot traditioneel bij Leidens Ontzet en dat is te merken onder de wachtende. Na het wachten in de lange rij komend de Leidenaren binnen in het Waaggebouw wat onlangs omgetoverd is tot een gloednieuw restaurant. Binnen is het duidelijk te zien dat het het eerste jaar is sinds de verbouwing. De medewerkers van de 3 October Vereeniging zijn druk bezig met het inschrijven en de mensen lopen druk rond om te zorgen dat ze zo snel mogelijk ingeschreven zijn.


Onze reporter Rolf Eijgenraam sprak met wachtende in de rij voor de inschrijving van haring en wittebrood.

Advertentie

Leiden 3 Oktober 2015 waag


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×