(Foto: PR)

Amnesty organiseert actie voor vluchtelingenrechten

De grote vluchtelingencrisis is een onderwerp wat iedereen de afgelopen tijd bezig houdt. Amnesty International vindt dat vluchtelingen bescherming verdienen in plaats van verguizing en dat de EU-landen een eerlijk deel van de vluchtelingen moeten opvangen. Ook moet het Vluchtelingenverdrag meer worden opgevolgd.

Met deze reden vraagt Leidse afdeling van mensenrechtenorganisatie Amnesty International Leidenaren om hun handtekening te zetten onder een petitie gericht aan premier Rutte.

Petitie
In de petitie staat: “Premier Rutte moet leiderschap tonen in de vluchtelingencrisis. Dat kan door: meteen akkoord te gaan met nieuwe voorstellen om vluchtelingen die in Italië, Griekenland en Hongarije niet menswaardig kunnen worden opgevangen, te verdelen. Nederland moet ten minste 8.000 vluchtelingen welkom heten. Bij te dragen aan de benodigde middelen voor noodzakelijke humanitaire hulp in de buurlanden van Syrië. Het creëren van meer veilige en legale routes naar Europa voor mensen die op de vlucht zijn voor conflicten en vervolging”.

Actie
Ook organiseert Amnesty een actie in Leiden. De actie vindt plaats tijdens de zaterdagmarkt van 19 september, van 12 tot en met 16 uur. Behalve met het zetten van hun handtekening kunnen mensen ook bijdragen door zich, via een foto met een tekstbord, uit te spreken voor een humaan vluchtelingenbeleid. De foto kan gedeeld worden op sociale media. De Amnesty-vrijwilligers lopen rond met een camera en borden. Tot slot staat Amnesty International met een informatiekraam op het Stadhuisplein.

Je kan de petitie ook online tekenen op de website van Leiden Amnesty International.

Nieuws Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×