Op de impressie niet alleen het nieuwe terras van Annie's, maar ook de Catharinabrug die de nieuwe winkelsteeg gaat verbinden met de Haarlemmerstraat om zo een 'winkelrondje' te creëren.

Raad akkoord met vergunning nieuwe terras Annie's

De Leidse raad is vanavond in meerderheid akkoord gegaan met het verstrekken van de vergunning voor het nieuwe terras van Annie’s. Voor stemden D66, VVD, SP en uiteindelijk ook de PvdA. Tegen stemden CDA, GL, CU, LL, PvdD en de Groep Kok.

Een door GroenLinks ingediende motie kreeg ook voldoende steun. Dat voorstel houdt in dat terrassen op het water voortaan alleen nog maar op dekschuiten mogen liggen om zo de relatie met het water te benadrukken. Walter van Peijpe die het voorstel indiende had geen goed woord over voor het terras ontwerp van ondernemer Marc Huisman van Annie’s: “Ik heb zelden een slechter plan gezien dan dit,” aldus het GroenLinks-raadslid: “Het is een historische en een stedenkundige blunder.” Het Waterplein van Annie’s is daarmee een gevalletje ‘eens maar nooit weer’.

De veiligheid op het water rond het terras was een van de heikele punten in de discussie. Het nieuwe terras is fors groter dan het huidige. Daar staat echter tegenover dat de nieuwe Catharinabrug een stuk verder komt te liggen dan de huidige Waaghoofdbrug. Het vrijgekomen Waaghoofd wordt bij het terras van De Waag gevoegd. De nieuwe brug gaat de nieuwe Catharinasteeg verbinden met de Haarlemmerstraat om zo een ‘winkelrondje’ te creëren. Nog dit najaar verdwijnt de huidige brug en wordt er iets verderop een tijdelijke noodbrug aangelegd totdat de nieuwe brug klaar is.

Economie Leiden Politiek Terras Annie's


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×