(Foto's: Emile van Aelst).

Annie's na jaren begonnen met aanleg nieuw terras

Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, maar eindelijk is na vele jaren van plannen maken en aanpassen dan toch de kogel door de kerk. Restaurant Annie’s krijgt het al zo lang gewenste nieuwe terras.

Vandaag is begonnen met de aanleg van een gebouwd terras dat iets kleiner en lager wordt dan eerder ingetekend was door eigenaar Marc Huisman, maar groter dat het oude terras. Begin maart moet het klaar zijn.

Het huidige ontwerp is een compromis dat tot stand kwam na overleg tussen de gemeente Leiden, de Historische Vereniging Oud Leiden en het Waterambacht Leiden. Die laatste twee organisaties vochten een eerder ontwerp met succes aan bij de Raad van State. Ze vonden dat te massaal, waardoor het zicht op het water teveel verdween. Ze spraken zelfs van een ‘ontoelaatbare aantasting van het historisch stadsgezicht’.

Economie Leiden Terras Annie's


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×