(Foto: Chris de Waard).

Vergunning voor nieuw terras Annie's verleend

Restaurant Annie’s krijgt een nieuw terras op het water. De gemeente heeft na een slepend proces dat al in 2012 begon, een vergunning afgegeven waar alle betrokken partijen mee kunnen leven. “Het wordt groter dan het nu is, maar kleiner dan in eerste instantie gepland”, concludeert wethouder Yvonne van Delft van economie.

Annie’s wilde graag een groot, halfrond terras met een looppad eromheen. De Historische Vereniging Oud Leiden en het Waterambacht Leiden vonden dat een ontoelaatbare aantasting van het historische stadsgezicht en vochten de plannen met succes aan bij de Raad van State.

In het compromisplan heeft iedereen wat water bij de wijn moeten doen. “We hebben het van tevoren met alle partijen besproken”, vertelt Van Delft. “Daarom zijn er ook geen bezwaren gekomen op de vergunning.”

Als alles volgens plan verloopt, moet het nieuwe terras in de loop van 2022 klaar zijn.

Economie Leiden Maatschappij Politiek Terras Annie's


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×