Ferdinand Hoorweg (links) overhandigde de Trendkrant aan de raadscommissie Onderwijs en Samenleving. (Foto: Chris de Waard).

Trendkrant: wat leeft onder Leidse jeugd

Het Leidse jongerenplatform King for a Day overhandigde vorige week hun ‘Trendkrant’ aan Vahit Köroğlu van de raadscommissie Onderwijs en Samenleving. In het krantje staan 18 trends, bevindingen die gedaan zijn na onderzoek onder 200 Leidse jongeren op 6 scholen. Daaruit bleek bijvoorbeeld dat jongeren steeds minder face-to-face contact hebben door sociale media en dat Leiden te saai is voor jongeren.

Saai Leiden
Één van de conclusies van King for a Day was dus dat Leiden een te saaie stad is voor de jeugd. “Er is vraag naar nachtclubs en meer gelegenheden als Gebr. de Nobel”, aldus Ferdinand Hoorweg, jeugdambassadeur van King for a Day. Ook is er volgens het platform te weinig te doen voor jongeren onder de 18.

Schakel tussen gemeente en jeugd
King for a Day is een jongerenplatform van de gemeente Leiden, dat peilt wat er onder de Leidse jeugd leeft. “Jongeren kunnen hun ideeën, visie en stem kwijt bij ons. Wij presenteren dat vervolgens weer aan professionals en lokale politici”, aldus Hoorweg.

Krantje
De Trendkrant is verspreid bij alle basis- en middelbare scholen in Leiden.  Daarnaast is hij ook te vinden bij maatschappelijke instellingen. Wil je het krantje lezen, kun je deze ook opvragen via het mailadres van King for a Day.

Leiden Politiek King for a day


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×