Van links naar rechts voorzitter Jan Thijs Nieborg van COC Leiden, oud D66-raadslid Galith Mol die het voorstel voor de regenboogzebra indiende, wethouder Roos van Gelderen en bestuurslid Ivo van Spronsen van COC Leiden. (Foto's zebra en expositie: J.P. Kranenburg, foto's stadhuis: Chris de Waard).

Leidse Coming Out Vierdaagse van start

Met de onthulling van het regenboogzebrapad op de Nieuwe Beestenmarkt, in de volksmond inmiddels omgedoopt tot gaybrapad, werd gisteren de aftrap gegeven van een hele serie activiteiten in het kader van Coming Out Dag op 11 oktober. COC Leiden heeft er een vierdaagse van gemaakt om het eerste lustrum van Coming Out Dag extra luister bij te zetten.

Reanne van Kleef in gesprek met wethouder Roos van Gelderen en COC voorzitter Jan Thijs Nieborg tijdens de onthulling van het regenboogzebrapad.

Wethouder Roos van Gelderen nam het regenboog zebrapad gisteren samen met COC Leiden voorzitter Jan Thijs Nieborg officieel in gebruik.

Niet alleen het zebrapad werd gisteren officieel in gebruik genomen. Op Het Gerecht was aansluitend de opening van een fototentoonstelling, daarna was er een informele borrel op het stadhuis voor alle mensen die bij de activiteiten betrokken zijn. Wethouder Robert Strijk zette daarbij COC Leiden bestuurslid Ivo van Spronsen, verantwoordelijk voor de organisatie van de Coming Out Vierdaagse, in het zonnetje door hem een regenboogspeld te overhandigen.

In bioscoop Trianon werd gisteravond de documentaire 5000 Roebel vertoond. Deze film werd gemaakt door het Groningse GroenLinks raadslid Kris van der Veer die in Rusland op onderzoek uitging naar de gevolgen van de anti-homo wetgeving die het land heeft ingevoerd. Als twee mannen of twee vrouwen daar in het openbaar zoenen staat daar een boete op van 5000 Roebel.

Leiden Regio comingoutdag2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×