De kleurige vlag gaat tóch uit in Katwijk.

Katwijk gaat tóch regenboogvlag hijsen

De gemeente Katwijk gaat tóch de regenboogvlag uithangen in verband met Coming-Outdag. Daar ging een hoop gesteggel aan vooraf. Het geheel christelijke college van B&W (bestaande uit SGP, CU en CDA) van Katwijk wilde geen gehoor geven aan de oproep van de oppositiepartijen in de gemeenteraad om de vlag uit te hangen.

Het COC Leiden zegt trots te zijn op de beslissing van de gemeente om de vlag toch uit te hangen. Dat de vlag nu uitgaat, is volgens het COC vooral te danken aan de volharding van Hart voor Katwijk-raadslid Gijsbert Schrijvers. De vlag gaat weliswaar niet uit op het gebouw van het gemeentehuis, zoals Schrijvers wilde maar wel aan de overkant van de straat aan een gemeentelijke vlaggenstok.

“Het compromis benadrukt de gevoeligheid waarmee in Katwijk een onderwerp als homoseksualiteit wordt besproken”, aldus Ivo van Spronsen, bestuurslid Politiek en Diversiteitsbeleid van COC Leiden, waar Katwijk onder valt. “Wij hebben liever dat de vlag in zicht van het gemeentehuis wappert dan dat er geen vlagvertoon is.”

Advertentie

Regio comingoutdag2015 comingoutkatwijk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×