Vandaag was het ook open huis bij 't Leidsch Trefpunt. Iedereen kan komen kijken, maar voor het meenemen van spullen zijn de bezoekers vanaf maandag welkom. (Foto's: Chris de Waard).

Nieuwe pand Leidsch Trefpunt officieel in gebruik

De Stichting Leiden Helpt heeft vanmorgen het nieuwe onderkomen aan de Willem Barentzstraat feestelijk in gebruik genomen. Bij ’t Leidsch Trefpunt kunnen minima terecht voor materiële zaken als gratis kleding, speelgoed, kleine huishoudelijke artikelen en boeken, maar de stichting doet bijvoorbeeld ook aan budgetcoaching om mensen te helpen om rond te komen met weinig geld. Binnenkort start Leiden Helpt ook met de bemiddeling voor meubels. Die worden niet opgeslagen, maar mensen kunnen bij de stichting aangeven dat ze bijvoorbeeld een bankstel over hebben. Leiden Helpt brengt ze vervolgens in contact met mensen die er een zoeken.

Reanne van Kleef ging naar de opening en sprak met initiatiefnemer Ron Flippo, met Yvonne, een gebruiker van het Leidsch Trefpunt en met Bep het Medium die de openingshandeling verrichte.

Initiatiefnemer Ron Flippo begon enkele jaren geleden met het uitdelen van kerstpakketten aan minima. Dat project groeide al snel uit tot het hele jaar door helpen van mensen uit Leiden en omgeving. Inmiddels staat er zo’n 700 huishoudens ingeschreven. De stichting werd opgericht en vond begin dit jaar tijdelijk onderdak in een pand aan de Hoge Rijndijk. In de tussentijd werd met de gemeente overlegd over een meer definitieve plek. Die is er nu in het voormalige pand van de Voedselbank Leiden die de stichting kan huren dankzij een subsidie van de gemeente Leiden.

Ron Flippo laat het niet alleen bij Leiden Helpt alleen. Inmiddels zijn er gesprekken gaande om ook soortgelijke initiatieven op te starten in Amsterdam, Nijmegen en Zoetermeer. Uiteindelijk hoopt Flippo dat er een landelijk dekkend netwerk van hulpstichtingen ontstaat.

Leiden Leidsch Trefpunt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×