Een impressie van de toekomstige Catharinasteeg, de bouwwerkzaamheden gaan weer door. (Afbeelding: Gemeente Leiden).

Bouwstop Catharinasteeg weer opgeheven

De bouw van de Catharinasteeg, een onderdeel van het Leidse Aalmarktproject, gaat weer verder. Eerder deze maand werd de bouw stilgelegd, omdat een historisch pand bij het bouwterrein begon te verzakken. De Catharinasteeg wordt een winkelstraat die de Aalmarkt en Breestraat met elkaar verbindt.

Inmiddels is het pand gestabiliseerd, om verdere schade te voorkomen. Gisteren hebben de toezichthouder en de constructeur van het team Toezicht na controle geconstateerd dat de getroffen maatregelen voldoende zijn. De aannemer heeft aangegeven de werkzaamheden te hervatten.

Er wordt gestart met het funderingsherstel van de panden. Waarschijnlijk kunnen de betonvloeren eind volgende week worden gestort. De oplevering van de Catharinasteeg wordt eind 2016 verwacht.

Economie Leiden Aalmarktproject


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×