Bouwstop Catharinasteeg weer opgeheven

2

De bouw van de Catharinasteeg, een onderdeel van het Leidse Aalmarktproject, gaat weer verder. Eerder deze maand werd de bouw stilgelegd, omdat een historisch pand bij het bouwterrein begon te verzakken. De Catharinasteeg wordt een winkelstraat die de Aalmarkt en Breestraat met elkaar verbindt.

Inmiddels is het pand gestabiliseerd, om verdere schade te voorkomen. Gisteren hebben de toezichthouder en de constructeur van het team Toezicht na controle geconstateerd dat de getroffen maatregelen voldoende zijn. De aannemer heeft aangegeven de werkzaamheden te hervatten.

Er wordt gestart met het funderingsherstel van de panden. Waarschijnlijk kunnen de betonvloeren eind volgende week worden gestort. De oplevering van de Catharinasteeg wordt eind 2016 verwacht.

Delen

2 reacties

    • Wat denk je zelf Emile? alles is halverwege stilgelegd, dus nu stoppen met heien? Lijkt me onwaarschijnlijk…

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline