(Foto: PR)

Summer Jazz en LIFF vieren lustrum samen

Summer Jazz en het Leiden International Film Festival (LIFF) vieren dit jaar een lustrumjaar. Het filmfestival bestaat 10 jaar en het jazzfestival bestaat 5 jaar. In verband met deze feestelijke gelegenheid organiseren LIFF en Summer Jazz op dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 november een speciaal gezamenlijk programma.

Op 3, 4 en 5 november vinden er vertoningen plaats in het Scheltemacomplex in Leiden waarbij er iedere dag een filmklassieker gekoppeld wordt aan een moderne jazz artiest of band.

Trio en trio
De film the French Connection (1971), geregisseerd door William Friedkin, wordt op dinsdag 3 november vertoond. Na de filmvertoning speelt het Bart Wirtz Trio samen met Amerikaanse meestertrompetisten Sean Jones, Jeremy Pelt en Nicolas Payton. Het trio bestaat uit altsaxofonist Bart Wirtz, Pim Dros op percussie en Kasper Kalf op de basgitaar.

Caribische klanken
Op woensdag 4 november wordt de film Touch of Evil (1958), geregisseerd door Orson Welles, vertoond. Na afloop van de film, speelt de Biguine Ballade. Deze Caribische band brengt al sinds 1992 tropische klanken naar Nederland. Samen spelen ze swingende ritmes als biguine, zouk en compas.

Grote afsluiter
Het lijkt een perfecte moord, totdat het noodlot toeslaat in de film Ascenseur pour l’échafaud (1958). De film is geregisseerd door Louis Malle en wordt vertoond op de laatste avond van de Black Cat Jazz Club. Als afsluiter van de avond speelt jazzpianist en componist Thomas Enhco (26) een mix van klassiek en jazz. De pers was lovend over zijn optreden op het North Sea Jazz Festival afgelopen jaar en werd veelal als hoogtepunt van de avond betiteld.

De Black Cat Jazz Club vindt plaats op dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 november. De avonden startten ieder om 20.00 uur. Meer informatie over de Black Cat Jazz Club en over tickets vind je op de website van het Leiden International Film Festival.

Advertentie

Cultuur Leiden Nieuws LIFF2015 SummerJazz


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×