Wethouder Strijk vertelde onlangs al enthousiast over het Leiden Centre for Innovation and Entrepreneurship (LCIE) aan bezoekers van een politiek café over werkgelegenheid. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leiden gaat start-up's helpen met innovatiecentrum

Het Leiden Centre for Innovation and Entrepreneurship (LCIE) opent begin volgend jaar de deuren aan de Langegracht. Dat heeft wethouder van Economische Zaken Robert Strijk zojuist bekend gemaakt. In het centrum voor innovatie en ondernemerschap gaat de gemeente samenwerken met de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden. Samen steken de drie partijen er miljoenen in. Het LCIE krijgt vijf jaar de tijd om zich te bewijzen, maar Strijk heeft er nu al veel vertrouwen in: “Je ziet dat dit soort initiatieven in andere steden heel goed lopen”. Bekend voorbeeld van een soortgelijk centrum is YES!Delft.

Wethouder Strijk (D66, economische zaken) is enthousiast over het nieuwe innovatiecentrum dat begin volgend jaar de deuren opent aan de Langegracht.

De nadruk in het innovatiecentrum komt te liggen op wetenschap, onderwijs en onderzoek. Ook kunnen start-up’s een beroep doen op het centrum als ze co-financiering zoeken voor hun bedrijf. Het gaat daarbij om bedragen van 10.000 euro tot eeen half miljoen.

Economie Leiden LCIE


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×