Impressie achtergevel Museum De Lakenhal, Lammermarkt. (Foto's: PR)

Lakenhal wordt tijdelijk openluchtmuseum

Op de informatieavond rondom de bouwwerkzaamheden aan de Lammermarkt werd gisteravond duidelijk wat er met de Lakenhal gaat gebeuren. Het 17e eeuwse pand van de Lakenhal wordt gerestaureerd en aan de Lammermarktzijde komt nieuwbouw. Medio 2018 zijn de werkzaamheden afgerond en gaat de Lakenhal weer open.  In 2017 wordt de Lakenhal tijdelijk een openluchtmuseum.

Siem van der Salm sprak tijdens de informatieavond met Lakenhal directeur Meta Knol, projectleider Bouke Kapteijn en met een aantal bezoekers.

Openluchtmuseum
Het project op de Lammermarkt zal eerder klaar zijn dan de restauratie van het huidige pand van de Lakenhal. Totdat het museum weer open kan, gaat de Lakenhal de beschikbare ruimte op de Lammermarkt inzetten. Directeur Meta Knol: “In 2017 is het Lammermarktplein klaar en daar verheugen wij ons enorm op. Op dat moment is het ook honderd jaar geleden dat in Leiden de internationale Stijlbeweging is opgericht en dat willen we vieren door van de Lakenhal een openluchtmuseum te maken. We organiseren dan openluchttentoonstellingen, lezingen, films en andere activiteiten in de buitenlucht.”

Grandioos gebouw
Bezoekers van de informatieavond vinden het jammer dat het museum zo lang dicht gaat, maar zijn erg enthousiast over de plannen.” De nieuwbouw ziet er fantastisch mooi uit. Het wordt een grandioos gebouw met internationale uitstraling.” aldus een bezoeker. Tijdens de bijeenkomst kregen bezoeker informatie over de restauratie, uitbreiding en herinrichting van Museum De Lakenhal,  de inrichting van het Lammermarktplein en de plannen van het nieuwe Kijkhuis aan de Lammermarkt.

De Lakenhal zal in het voorjaar van 2016 dicht gaan.”Dan start de uitvoering van de bouwwerkzaamheden.” zegt projectleider Bouke Kapteijn. “Na 1,5 jaar wordt het gebouw opgeleverd aan het museum. Zij zullen het museum dan opnieuw inrichten en halverwege 2018 gaat het museum weer open.”

Advertentie

Cultuur Leiden jammermarkt Lakenhal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×