Alle ontvangers van de jeugdlintjes 2019 met de juryleden. (Foto: Emile van Aelst).

Kandidaten voor Leidse Jeugdlintjes gezocht

Dit jaar reikt de gemeente Leiden voor de tiende keer het Leidse Jeugdlintje uit. De uitreiking vindt plaats rond 20 november, de internationale dag van de rechten van het kind (Universal Children’s Day). Kinderen of een groepje kinderen tussen de 6 en 18 jaar komen in aanmerking voor het lintje. Aanmelden is mogelijk tot 21 oktober.

Het Leidse Jeugdlintje is een prijs voor kinderen die zich vrijwillig inzetten voor de Leidse samenleving en met hun daden een voorbeeld en inspiratie zijn voor anderen. Vorig jaar ontvingen maar liefst vijftien Leidse jongeren deze onderscheiding voor hun maatschappelijk betekenisvolle projecten.

UNICEF en de Verenigde Naties hebben op 20 november 1989 een verdrag aangenomen voor de rechten van het kind. Hierin zijn de basisrechten van alle kinderen ter wereld vastgelegd. Inmiddels is het verdrag door 191 van de 193 landen op de wereld ondertekend.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×