Nacht van de Jazz bij Hot House Jazz

De eerste landelijke Nacht van de Jazz vindt plaats op zaterdag 28 november. Podia door het hele land presenteren tegelijkertijd live muziek. Hot House, in de Tuinzaal onder Sociëteit de Burcht, organiseert twee liveconcerten en presenteert een selectie concertvideo’s uit het archief.

Vooraf, tussendoor en na afloop van de livemuziek worden concertvideo’s uit het archief van Hot House getoond.

Footprints
Vanaf 20.40 uur speelt het trio Footprints twee sets. Footprints bestaat uit gitarist Jan Hylkema, basgitarist Peter Hagman en drummer Don Weenink en is ongeveer vijftien jaar geleden opgericht. Naast eigen werk worden stukken van Charles Mingus, Wayne Shorter en Sonny Rollins gespeeld.

Divaz
Om 22.45 neemt de band Divaz twee sets voor zijn rekening. Divaz is een sextet en speelt soul, pop, jazz, rock en latin. De band bestaat uit zangeres Lydia van Stijn, gitarist, toetsenist en zanger Mark Waaijenberg, basgitarist Peter Schuitemaker, Loek van Dam op de drums en cajón, René Guldenaar op percussie en saxofonist Wim van Vliet. Naast eigen stukken worden ook covers van onder meer Caro Emerald, Stevie Wonder, Amy Winehouse, Tina Turner en nog veel meer gespeeld.

De Nacht van de Jazz vindt plaats op zaterdag 28 november vanaf 20.00 uur in de Tuinzaal onder Sociëteit de Burcht. De entree is gratis, maar een bijdrage wordt gewaardeerd. Meer informatie vind je op de website van Hot House Jazz.

Advertentie

Cultuur Leiden Nieuws Jazz


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×