Gewetensvrijheid, licht en wetenschapsnieuws

Vandaag in de uitzending: Floris Mansvelt Beck vertelde ons over zijn promotie-onderzoek waaruit blijkt dat een afnemende tolerantie in Nederland de liberale samenleving bedreigt.

Verder sprak onze presentatrice Anouk de Bruijn met Hoogleraar Optica van de Universiteit Leiden, Prof.dr. Martin van Exter over de fysica van licht. Hij vertelde over de rol van licht in ons alledaagse leven. zoals: regenbogen, laserpen en de werking van onze ogen.

Daarnaast bracht onze kersverse redacteur Lieuwe van Slooten ons de meest opmerkelijke nieuwtjes uit de wetenschapswereld: de vernieuwde wetenschapsagenda, het verschil tussen het mannen- en vrouwenbrein, over bomen langs Route 66 in de VS en meer.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×