(Archieffoto: Chris de Waard).

Voorlopig geen combinatie winkelen en horeca in Leiden

In verschillende steden begint vanaf het nieuwe jaar een proef met een mengvorm van winkels en horeca. Een nieuwe winterjas shoppen met een kop koffie in de hand, om zo maar te zeggen. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten dat Leiden niet mee doet met de proef van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).


Chris de Waard sprak met Paul Laudy over de proef van VNG.

In de proef die in januari van start gaat wil de VNG uitvinden hoe de wet- en regelgeving beter kan gaan aansluiten op de nieuwe ontwikkelingen over de mengvorm van winkels en horeca.

Belangrijke trend
“De gemeente Leiden gaat niet meedoen aan de proef”, vertelt wethouder Paul Laudy. “We delen wel de opvattingen van de raadsfractie van de VVD dat het een belangrijke trend is. We denken echter dat onze nieuwe retailvisie en onze horecavisie erin voorzien dat je mogelijkheden hebt om dat soort activiteiten ook in bestaande winkels uit te breiden. Tegelijkertijd vinden we het erg belangrijk om dat op een zorgvuldige manier te overleggen.”

Het college van burgemeester en wethouders maakt duidelijk dat ze wel degelijk geïnteresseerd is in het mengen van winkels en horeca. Maar het het college wacht liever af wat de proef van de VNG oplevert voordat er wetten veranderd worden. “Natuurlijk moet je kijken, maar wel met alle zorgvuldigheid, hoe je lokaal dit soort initiatieven mogelijk maakt”, stelt wethouder Laudy. “We gaan eerst kijken wat de pilot van VNG oplevert en wij werken ondertussen langs onze eigen lijnen.”

Economie Leiden retailvisie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×