Wethouder Damen knipte gisteren het kerstlintje bij het nieuwe infopunt. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Infopunt de Ruijter geopend in Zeeheldenbuurt

Wethouder Marleen Damen heeft gistermiddag Infopunt de Ruijter geopend aan de De Ruijterstraat 29 in de Zeeheldenbuurt. In het pand zit ook een vestiging van Gemiva. Door die combinatie kunnen bewoners elke dag bij het infopunt terecht. Onder meer de net aangestelde buurtmakelaar gaat er enkele dagen kantoor houden. Ook de medewerkers van het sociaal wijkteam krijgen er hun uitvalsbasis.

Chris de Waard in gesprek met wethouder en buurtmakelaar.

wijkbewoners kunnen bij het informatiepunt terecht met allerlei zorgvragen, een praatje, info over inkomen en andere gemeentelijke informatie. Kerntaak is koppeling van vraag en aanbod voor eenvoudige hulpvragen in en om huis. Infopunt De Ruijter zal op dinsdag- en woensdagochtend geopend zijn en zit in het pand waar ook het kantoor van de Gemiva-SVG Groep is gevestigd.

Wethouder Damen: “Voor Leiden is dit infopunt uniek. Infopunt De Ruijter is een soort vooruitgeschoven post van het Sociaal Wijkteam. De medewerkers hebben een groot netwerk met buurtorganisaties, vrijwilligers en bewoners. Zorg aanvragen en zorg bieden is maatwerk. Daarom geloof ik dat door dit infopunt de kwaliteit van zorg voor de bewoners in de Zeeheldenbuurt beter wordt.”

Buurtmakelaar
Naast een nieuw informatiepunt heeft de wijk ook een ‘buurtmakelaar’ gekregen. Jos Derissen is vorige maand begonnen en gaat ervoor zorgen dat er activiteiten voor de buurt en door de buurt tot stand komen door initiatieven van individuele bewoners en organisaties met elkaar in contact te brengen. Het doel is de betrokkenheid en verbondenheid binnen de wijk te vergroten. Onder meer met een wijkportal die in januari online moet komen.

Tentoonstelling
Speciaal voor de opening van Infopunt De Ruijter nam fotograaf Winand Stut en vrijwilligers uit de wijk foto’s van bijzondere ‘kerst-ramen’ in de Zeeheldenbuurt. Deze foto’s hangen nog tot 6 januari op de ramen van De Ruijterstraat 29-31.

Wijkvisie
Het infopunt De Ruijter en de buurtmakelaar zijn twee projecten uit de wijkvisie ‘Samen maken we de Zeeheldenbuurt’. Dit toekomstplan voor de Zeeheldenbuurt en bijbehorende acties maakten de buurtbewoners zelf. De gemeente ondersteunt de wijk.

 

Leiden Zeeheldenbuurt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×