De laatste woningen zijn inmiddels dichtgetimmerd. Omwonenden lijken blij met de aanstaande sloop. (Foto's: Chris de Waard).

Sloop deel Leidse Zeeheldenbuurt start in juni

De laatste te slopen woningen zijn dichtgetimmerd en ook de nutsvoorzieningen zijn inmiddels afgesloten bij de huizen in de Leidse Zeeheldenbuurt die binnenkort tegen de vlakte gaan om plaats te maken voor nieuwbouw.

“Onze planning is om in juni te starten met de sloop”, laat woordvoerder Wendy Grimbergen van Portaal desgevraagd weten. De corporatie vervangt de verouderde woningen voor in totaal 24 sociale huurappartementen en 41 vrije sector huureengezinswoningen. 256 woningen zijn gerenoveerd.

De goudkleurige woonblokken maken plaats voor nieuwbouw. Het gaat om sociale huurwoningen aan de Zijlsingel, de Evertsenstraat, de Van Speykstraat en de Trompstraat.

Dichtgetimmerde woningen aan de Zijlsingel met rechts een impressie van de nieuwbouw. 

Oud- en nieuwbouw in de Van Speykstraat.

Op de hoek van de Evertsenstraat en de Oosterstraat huist een mussenkolonie. Voordat er gesloopt mag worden, moeten er alternatieven voor de beschermde vogeltjes komen. Deze zogeheten ‘mitigerende maatregelen’ bestaan in dit geval uit de plaatsing van twee mussentillen in het Bontekoepark dat verderop in de wijk is aangelegd.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Zeeheldenbuurt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×