(Foto's: Chris de Waard).

Sloop woningen Zeeheldenbuurt start maandag

Portaal begint aanstaande maandag met het slopen van de 48 beneden- en bovenwoningen aan de Zijlsingel en in de Evertsenstraat en 32 eengezinswoningen in Trompstraat en de Van Speykstraat in de Leidse Zeeheldenbuurt. De huurders zijn allemaal vertrokken en de woningen staan al enige tijd klaar om gesloopt te worden. Nu de goedkeuring op de sloopmelding van de gemeente Leiden door Portaal is ontvangen, kan echt worden begonnen met het slopen van de huizen die worden vervangen door nieuwbouw.

De sloopwerkzaamheden zijn medio oktober klaar. Daarna volgt nog archeologisch onderzoek. Eind van dit jaar start ERA Contour met de bouw van de nieuwe woningen. Als alles volgens planning verloopt, zijn de 36 nieuwe huurappartementen en 40 eengezinswoningen begin 2021 klaar. Huurders van Portaal die op de informatieavond hebben aangegeven in aanmerking te willen komen voor de voorrangsregeling op deze woningen, krijgen van Portaal bericht. De resterende woningen biedt de woningcorporatie aan via www.hureninhollandrijnland.nl.

Informatie voor omwonenden
Omwonenden worden via een huis-aan-huis nieuwsbrief door Portaal op de hoogte gehouden over de werkzaamheden, wijzigingen in de tijdelijke verkeerssituaties en welke (extra) overlast zij kunnen verwachten. De meest actuele informatie over het project en de werkzaamheden staan steeds op www.portaal.nl/zeeheldenbuurt.

De eveneens door Heren5 Architecten ontworpen Oosterhof werd vorig jaar opgeleverd. De boven- en benedenwoningen in dat blok maakten plaatsen voor appartementen verdeeld over de begane grond en drie etages.

Ontwerp van de woningen
Portaal heeft in de aanloop naar de sloop- en nieuwbouw meerdere wijklabs georganiseerd om buurtbewoners en overige belangstellenden uit Leiden te betrekken bij het ontwerp van de nieuw te bouwen woningen. Deze worden volgens het eerder opgestelde beeldkwaliteitsplan voor de Zeeheldenbuurt gerealiseerd. Heren5 Architecten maakte het ontwerp waar  de sfeer van de buurt terug komt in de stedenbouwkundige kenmerken, architectonische uitwerking, materialen, kleuren en details. Dat bureau ontwierp enkele jaren geleden ook de Oosterhof. Dat was vorig jaar het eerste nieuwbouwblok dat in de wijk werd opgeleverd.

Leiden Zeeheldenbuurt zeeheldensloop


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×