Onzekerheid voor V&D Leiden duurt voort

Warenhuisketen V&D hoopt na een – vrijwel zeker onafwendbaar – faillissement op een doorstart met circa de helft van het huidige aantal warenhuizen in combinatie met de restaurants van La Place. Dat melden bij de surseance betrokkene deskundigen aan NRC. V&D heeft momenteel 62 vestigingen.

Bij een faillissement is een doorstart met een dertigtal warenhuizen een reĆ«le optie. De slechtst presterende filialen sluiten dan en een nieuwe eigenaar kan een doorstart maken met de interessante vestigingen. Ook de La Place restaurants, ook onderdeel van V&D, zouden bij zo’n doorstart waarschijnlijk behouden blijven. Die lopen uitstekend.

Volgens NRC zijn de zwakke V&D warenhuizen vooral te vinden in provinciesteden als Den Helder, Meppel, Weert, Hengelo en Zeist. Het warenhuis aan de Leidse Aalmarkt lijkt er beter voor te staan bij zo’n doorstart. Zowel V&D als La Place in Leiden hebben recent een enorme metamorfose ondergaan. Bij de heropening is mei vorig jaar zei de toenmalige vestigingsmanager nog dat Het warenhuis zichzelf daarbij opnieuw heeft uitgevonden. Met meer shop-in-shop, meer merken en een forse uitbreiding van La Place diende V&D in Leiden als voorbeeld voor de andere vestigingen. Leiden was de eerste vestiging van V&D die een remake onderging.

 

Nieuws vroomdreesmann


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×