Eerste warenhuizen Hudson's Bay openen zomer 2017

Warenhuisketen Hudson’s Bay Company (HBC) opent de komende twee jaar zo’n twintig warenhuizen in Nederland, waaronder in Leiden. In een verklaring op de website van het bedrijf noemt topman Richard Baker de komst naar Nederland een logische uitbreiding van de aanwezigheid van het bedrijf in de Benelux. “We zijn al actief in België en staan op het punt om in Luxemburg van start te gaan.”

HBC denkt dat er in Nederland ruimte is voor twee soorten warenhuizen. Het topsegment en een prijsvechter. Daarom komt het bedrijf met twee merken naar ons land. Hudson’s Bay en Saks OFF 5th. Welke winkels waar komen is nog niet bekend gemaakt. HBC verwacht dat er met de nieuwe winkels in Nederland zo’n 2.500 banen worden geschapen. Ook in de bouw verwacht het bedrijf een soortgelijk aantal banen te creëren. Er wordt zo’n 300 miljoen euro geïnvesteerd in de Nederlandse expansie.

Het in 1670 opgerichte Hudson’s Bay is een van de snelstgroeiende warenhuisketens ter wereld. Het oudste bedrijf in Noord-Amerika telt wereldwijd 66.000 werknemers verspreid over meer dan 460 winkels.

Economie Leiden vroomdreesmann


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×