De Wijkvereniging Transvaal publiceerde vorig jaar kaarten waarop te zien was welke huizen in de wijk 'verkamerd' zijn, op deze kaart de lichtblauwe woningen. (Afbeelding: Wijkvereniging Transvaal).

Gemeente zoekt maatregelen tegen 'verkamering'

Woonwijken die langzaam veranderen in studentenwijken, de zogenaamde ‘verkamering’ van Leiden. Volgens de Wijkvereniging Transvaal loopt de ‘overlast hiervan de spuigaten uit’. Daarom vroeg de Leidse gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders om naar mogelijke oplossingen te zoeken. Het college heeft gisteren een brief met 6 mogelijke oplossingen voorgelegd aan de raad.


Robert Strijk vertelt over mogelijke oplossingen van de verkamering van Leiden.

“Er zijn verschillende knoppen waar je aan zou kunnen draaien”, aldus wethouder Robert Strijk. “Denk bijvoorbeeld aan strengere eisen voor geluidsoverlast, een maximum aantal studentkamers per wijk of een aanpak van de fietsparkeeroverlast.”

Een aantal jaar geleden versoepelde de gemeente juist de regels voor het creëren van studentenwoningen in huizen. Dat leidde ertoe dat verschillende gedeelten van de stad sterk verkamerden, waarvan de wijk Transvaal uiteindelijk aan de bel trok.

Leiden Politiek Verkamering


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×