De Jan van Houtbrug tussen de Korevaarstraat en de Lammenschansweg is sinds vrijdagavond afgesloten voor zwaar verkeer. Er dreigt instortingsgevaar. (Foto: Chris de Waard).

VVD wil frequentere controle Leidse bruggen

De VVD Leiden wil dat de gemeente de staat waarin de bruggen in Leiden verkeren, vaker gaat controleren. Aanleiding in het plotseling afsluiten van de Jan van Houtbrug voor zwaar verkeer. Omdat er instortingsgevaar dreigt mogen bussen en vrachtwagens sinds vrijdagavond niet meer over de brug. Met borden en verkeersregelaars wordt het verkeer omgeleid.

Bruggen in Leiden worden elke twee jaar visueel geïnspecteerd. “Te weinig,” zo concludeert VVD-raadslid Dorien Verbree is er nu vragen over stelt aan het college van burgemeester en wethouders. “De Jan van Houtbrug is de enige en zeer belangrijke verbinding tussen de Lammenschansweg en de Korevaarstraat,” aldus Verbree die wil dat de gemeente extra routes openstelt om verkeersinfarcten te voorkomen: “Bijvoorbeeld bruggen en wegen die normaal niet opengesteld zijn voor verkeer. Straten met eenrichtingsverkeer zouden wat haar betreft ook tijdelijk aan weerszijden moeten worden opengesteld.” De VVD wil op die manier ook zeker stellen  dat aanrijtijden van alarmverkeer niet oplopen.

Over de Jan van Houtbrug zelf heeft de VVD ook de nodige vragen. Bijvoorbeeld wanneer die voor de laatste keer is geïnspecteerd en of er toen problemen zijn aangetroffen die kennelijk niet zijn verholpen.

Leiden Politiek janvanhoutbrug


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×