Eind vorig jaar ontstond er vlak voor de kerstdagen veel commotie toen automobilisten schijnbaar niet meer linksaf mochten richting Kopermolen. Het bleek een foutje van de aannemer die was vergeten de belijning weg te halen. Dat werd tussentijds aangepast met een pot zwarte verf. (Archieffoto: Chris de Waard).

Raad trekt miljoen uit voor twee rotondes Merenwijk

De Leidse gemeenteraad is gisteravond is ruime meerderheid akkoord gegaan met een voorstel van de VVD Leiden om de kruispunten Ketelmeerlaan / Gooimeerlaan en Ketelmeerlaan / IJsselmeerlaan te vervangen door rotondes. Volgens de VVD is de huidige situatie niet veilig en willen ook de bewoners graag dat de rotondes er komen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/157943216″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Wethouder Strijk (voor de stemming) en VVD-raadslid Verbree (na de stemming) over rotondes in de Merenwijk.

Verkeerswethouder Strijk voerde tevergeefs aan dat verkeeerskundigen benadrukken dat de huidige situatie prima is. Voor rotondes zijn de kruisingen gewoon niet druk genoeg en ze kosten samen wel tussen de negen ton en de één miljoen euro. “Dat betekent dus kiezen tussen de rotondes en bijvoorbeeld een fietstunnel bij de Churchilllaan of het ongelijkvloers maken van de kruising Julius Ceasarbrug / Kanaalweg.

Begin januari maakte Chris de Waard al een kort videoverslag van de situatie ter plaatse.

Leiden Politiek rotonde-merenwijk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×