Raad trekt miljoen uit voor twee rotondes Merenwijk

3

De Leidse gemeenteraad is gisteravond is ruime meerderheid akkoord gegaan met een voorstel van de VVD Leiden om de kruispunten Ketelmeerlaan / Gooimeerlaan en Ketelmeerlaan / IJsselmeerlaan te vervangen door rotondes. Volgens de VVD is de huidige situatie niet veilig en willen ook de bewoners graag dat de rotondes er komen.

Audiofragment: Wethouder Strijk (voor de stemming) en VVD-raadslid Verbree (na de stemming) over rotondes in de Merenwijk.

Verkeerswethouder Strijk voerde tevergeefs aan dat verkeeerskundigen benadrukken dat de huidige situatie prima is. Voor rotondes zijn de kruisingen gewoon niet druk genoeg en ze kosten samen wel tussen de negen ton en de één miljoen euro. “Dat betekent dus kiezen tussen de rotondes en bijvoorbeeld een fietstunnel bij de Churchilllaan of het ongelijkvloers maken van de kruising Julius Ceasarbrug / Kanaalweg.

Begin januari maakte Chris de Waard al een kort videoverslag van de situatie ter plaatse.

Delen

3 reacties

  1. Belachelijk,wat een geld verspilling.
    Beter kunnen ze de Tuinbank verbreden en opknappen ivm toevoer van vrachtauto’s ,ah,kruidvat,bigbazar soms 12 x per dag.
    Daar zijn dagelijks gevaarlijke situaties,gemeente moet meer zijn ogen open doen en beter kijken

  2. Geldverspilling, inderdaad. Ook het huidige college is er blijkbaar een van en voor de automaffia, net als het vorige.

  3. ZeefNL, onze neoliberale beeldvullende asfaltsjeik en zijn trawanten kunnen tevreden zijn. Weer buigt iedereen voor de neoliberale overheersing in deze raad. Toch moedig van VVD66 wethouder om nog wat tegengas te geven. Hoewel deze wethouder nog een ander groot roetriool op zijn geweten heeft is het voorstel voor een duurzame fietstunnel onder de CL prima. En weer vliegen de miljoenen om onze oren. Leiden weet wat potverteren is. En hoe diep de portemonnai van de leidse burger wel niet is.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline