Ionica Smeets wordt op 13 mei officieel benoemd tot professor wetenschapscommunicatie. (Foto: Universiteit Leiden).

Ionica Smeets viert promotie tot professor in Naturalis

Bekende Leidse wiskundige Ionica Smeets wordt op 13 mei officieel professor in de wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden. Dat wordt gevierd met een speciale editie van Naturalis After Dark, een terugkerend wetenschapsevenement in Naturalis Biodiversity Centre. Het evenement wordt voor de gelegenheid eenmalig omgedoopt tot ‘Naturalis After Dark x Ionica’-show. “Wij zijn beretrots en gaan ons stinkende best doen om er een superavond van te maken”, laat de organisatie weten.

Het evenement is alleen op uitnodiging toegankelijk. Er zullen dus alleen vrienden, collega’s en familie aanwezig zijn. Wel laat Naturalis After Dark weten binnenkort een win actie voor 3 keer 2 kaartjes te lanceren. Het is nog niet duidelijk wanneer die actie van start gaat.

Wiskundemeisje
Ionica Smeets verkreeg enige landelijke bekendheid als wetenschapsjournaliste. Ze werd bij het grote publiek bekend door haar optredens in televisie programma’s als De Wereld Draait Door, De Rekenkamer, en recentelijk de Nationale Wetenschapsquiz. Ook had ze enkele jaren een vaste column in de Volkskrant als één van de ‘wiskundemeisjes’.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×