De deelnemers aan het Levensbeschouwelijk Platform Leiden stuurden vanmiddag een steunbrief aan de Leidse moslimgemeenschap. (Foto: www.facebook.com/levensbeschouwelijk).

Levensbeschouwelijk platform stuurt steunbrief aan moskeeën

Dominee Ad Alblas van de binnenstadsgemeente heeft vanmiddag namens het Levensbeschouwelijk Platform Leiden een steunbrief gestuurd aan alle Islamitische Gebedshuizen en alle moslims in Leiden en omgeving. “Wat één van ons wordt aangedaan, wordt ons allen aangedaan”, schrijft Alblas. “Dat heb ik op 8 januari 2015 vanuit de Raad van Kerken luid en duidelijk gezegd op het Stadhuisplein. Samen met Abdelhamid Bouzzit vanuit Het Moskeeën Platform Leiden. Dat was ons antwoord op de aanslag in Parijs op de redactie van Charlie Hebdo. Nu willen en moeten we dit luid en duidelijk herhalen! Na de eerdere acties tegen moskeeën mogen de op 24 februari verzonden dreigbrieven niet onweersproken blijven.”

In de brief scharen alle godsdiensten en levensbeschouwingen van het Levensbeschouwelijk Platform Leiden zich achter de Leidse moskeeën. “Wie moslims belastert, belastert ons allen. Als u wordt aangevallen in woord en daad is dat een aanval op alle gelovigen én mensen van goede wil. Tegelijk willen wij onze waardering voor u uitspreken, om uw inzet voor onze stad. En ook onderstrepen dat we u nodig hebben om samen het geloof in God en vrede voor alle mensen vorm te geven.”

Alblas schrijft verder dat het platform alles in het werk zal stellen om een einde te maken aan onbegrip en afstandelijkheid, vooroordelen en onkunde. “We doen dat volgens de gulden regel ‘behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden’ aldus Alblas. “Als gelovigen én alle mensen die het goede zoeken voor onze stad slaan we de handen ineen. Met als uitgangspunt de oude wijsheid van vele religies en levensbeschouwingen: wie aan één mens iets goeds doet, doet de hele wereld goed.”

Deelnemers aan het Levensbeschouwelijk Platform Leiden: De Joodse Gemeente Leiden, de Raad van Kerken waarin protestanten en katholieken samenwerken, het Moskeeën Platform Leiden waarin samenwerken de Al Hijra Moskee Leiden, Islamitisch Centrum Imam Malik, ISN Mimar Sinan Moskee, de Hindoestaande geloofsgemeenschap, de Boeddhistische geloofsgemeenschap, de Bahá’s, het Charter for Compassion Leiden, diaconale groepen waarbij o.m. De Bakkerij, Stichting Omalief, mede namens vele groepen en personen die hun levensbeschouwing verbinden met hun inzet voor de kwaliteit van onze samenleving.

Leiden dreigbrief_moskee


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×