(Foto: Chris de Waard).

Minister Asscher bezoekt Imam Malik vanwege dreigbrief

Minister Lodewijk Asscher van sociale zaken bezoekt op dit moment het islamitisch centrum Imam Malik in Leiden. Dat doet hij naar aanleiding van een dreigbrief die daar twee weken geleden op de deurmat plofte. Ook is de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof met de minister mee om te spreken met de Imam en anderen van de Leidse Islamitische gebedshuizen die werden bedreigd. Ook spreken zij met wethouder Marleen Damen.

Na afloop van het bezoek legden minister Asscher, NCTV Dick Schoof en moskeebestuurder Abdelhamid Bouzzit een verklaring af.

Dreigbrief
Brieven met daarin racistische teksten en een afbeelding van een hakenkruis werden twee weken geleden ook in Leiden verspreid. Onder andere bij het islamitisch centrum Imam Malik in Leiden-Noord werd de brief bezorgd. “Aan alle islamitische gebedshuizen. Binnenkort hoog bezoek: Varkens!” staat er in de brief die de islam ook een valse en duivelse religie noemt. De landelijke overheid nam de brief serieus, minister Lodewijk Asscher en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof bezoeken daarom het centrum.

Chris de waard in gesprek met Abdelhamid Bouzzit over de maatregelen die de overheid neemt naar aanleiding van de bedreigingen.

Chris de Waard sprak vanmiddag ook met Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid Dick Schoof. Die meldt dat gewapende marechaussee voor de moskee nog niet nodig is, maar zo nodig gebeurt dat wel. Er is geen concrete dreiging tegen specifieke moskeeën maar het aantal incidenten neemt wel toe.

Leiden dreigbrief_moskee


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×