Studenten verzamelen handtekeningen tegen dreigbrieven moskeeën

31

Een groepje van vijf Leidse studenten voeren een handtekeningenactie om een tegenstem te bieden aan de dreigbrieven die drie weken geleden bij verschillende Leidse moskeeën werden afgeleverd. “We willen de alle mensen die naar de moskee gaan een hart onder de riem steken”, aldus initiatiefneemster Flora Woudstra. Tot nog toe hebben de studenten 400 handtekeningen verzameld. “Maar we gaan voor de 500!” Volgende week willen Woudstra en haar medestanders de handtekeningen overhandigen aan de Leidse moslimgemeenschap.


Flora Woudstra was te gast in Nieuws071 en sprak daar over haar handtekeningenactie.

anti-islam

Deze brief werd aan verschillende islamitische gebedshuizen in Nederland bezorgd. Ook in Leiden.

Dreigbrief
Een brief met daarop een hakenkruis en een adelaar. De Islam wordt in de brief een ‘valse en duivelse religie’ genoemd en dreigt: ‘binnenkort hoog bezoek!! varkens.’ “De brief was dermate haatdragend dat ik dacht: ‘dit kan gewoon niet in ons Leiden, waar wij zo’n leuke tijd hebben als studenten.’ Dat zoiets hier kan gebeuren is gewoon walgelijk.” Dus besloot Flora Woudstra in actie te komen. “Ik heb een brief naar de moskeeën gestuurd waarin ik aangaf dat ik dit afkeur, dat zij ook gewoon Leidenaren zijn en dat we zij aan zij staan en ik niet in een tweedeling geloof”, aldus de studente film- en literatuurwetenschap. “Zelf heb ik islamitische vrienden in Den Haag. Ik zag zelf nooit zo veel verschil tussen ons en ik vind diversiteit van culturen juist iets leuks.”

Medestudenten zagen dat wel zitten. Dus sloten Thomas van Halm, Luuk de Gouw, Wouter Klinkenberg en Jeroen van Wijk zich aan bij het idee van Flora Woudstra. De SP jongerenorganisatie ROOD hielp een handtekeningenactie op te zetten. “Het begon met medestudenten, daar hebben we al erg veel handtekeningen gekregen. Vervolgens verspreide het zich verder over de stad”, vertelt Woudstra. “We hebben ook een aantal keer écht op straat gestaan. Daar kregen we wel wisselende reacties, maar overwegend positief.”

Negatieve reacties
De studenten kregen dus niet alleen enthousiaste voorbijgangers maar ook negatieve reacties. “Er waren bijvoorbeeld mensen die ons niet eens uit lieten praten. Ook waren er mensen die zeiden dat dit vrijheid van meningsuiting is”, vertelt Woudstra. “Er was zelfs één meisje die letterlijk tegen ons zei: ‘ik wil juist dat al die moslims weg gaan.’ En dat was nog wel een universiteitsstudente! Dat verbaasde me.”

De studenten zijn nog op zoek naar meer Leidenaren die hun stem willen uitbrengen tegen de dreigbrief. De handtekeningen kunnen echter niet online ingediend worden. “We vonden het een beter idee om de handtekeningen in persoon op te halen, zodat we ook het gesprek aan kunnen gaan met mensen”, aldus Flora Woudstra. Om de lijst te ondertekenen moet je dus via Facebook contact opnemen met de initiatiefnemers.

Delen

31 reacties

  • We spreken elkaar nog eens als de islamisering en Arabisering verder zijn doorgezet ok ?
   Eens zien of u dan nog zo blij bent met deze steunbetuiging voor het vergiftigen van onze vrije samenleving met de gruwelijke ideologie islam, de grote favoriet van Adolf Hitler.

   • “Er was zelfs één meisje die letterlijk tegen ons zei: ‘ik wil juist dat al die moslims weg gaan.’ — eentje met hersens dus

  • U heeft liever Arabisering en islamisering van onze samenleving. De cultureel-marxistische indoctrinatie is bij u uitstekend geslaagd !

 1. Tikkie hypocriet.

  Gaan ze ook handtekeningen verzamelen tegen de bedreigingen die naar Wilders gestuurd worden?
  Die krijgt er een heel stuk meer en al veel langer.

  Waar was trouwens de handtekeningen actie voor Israel toen SP Kamerlid Harry van Bommel opriep tot geweld?
  https://www.youtube.com/watch?v=PLlHPPO25nM

  Van Bommel zong niet alleen veel liedjes mee maar keek ook stilzwijgend toe hoe er Joden aan het gas werd geroepen. … . of nee hij had het niet gehoord of misschien beter gezegd gewusst.

  Waar was die politieke correctheid van de SP toen?

  De Sp mag zolang van Bommel lid is niks zeggen over oproepen tot geweld of discriminatie.

  • Piet Pekelharing op

   En waarom heeft u zelf toen geen handtekeningenactie georganiseerd?

  • En dan te bedenken dat groenslinks en sp(in Amsterdam) Pegida uitmaakte voor nazis, daardoor een vredige demonstratie in geweld ontaarde, blijkt wel wie de ware fascisten zijn!!!

 2. Een Leids burger op

  Toen er meerdere malen ruiten werden ingegooid bij tegenstanders van de moskee vond men het kennelijk niet nodig om een handtekeningenactie te organiseren.
  Als men handtekeningenacties zou moeten gaan houden bij iedere bedreiging kan men wel bezig blijven.

  • Piet Pekelharing op

   Niemand houdt u tegen om in het geval van ingegooide ruiten een handtekeningenactie te houden.

   • Een Leids burger op

    Nee Piet, ik vind dus dat er helemaal geen handtekeningenactie zou moeten worden gehouden.
    In beide gevallen niet. (of anders in beide gevallen wel). Het gaat mij om de selectiviteit waarmee deze actievoerders tewerk gaan. Blijkbaar vinden deze actievoerders het ene belangrijker dan het andere.

    • Piet Pekelharing op

     Maar zij mogen toch zelf uitmaken waarvoor of waartegen zij een handtekeningactie organiseren? Als iemand lid wordt van een volleybalvereniging, roepen wij toch ook niet: “U sport selectief! Kennelijk vindt U volleybal leuker dan basketbal.” Dat moet die persoon toch zelf weten? Als iemand liever volleybalt dan basketbalt, is dat haar zaak. Als iemand wel een handtekeningactie tegen een nazipamflet begint maar niet tegen een paar ingegooide ruiten is dat ook haar keuze. U bent niet verplicht te tekenen.

     Persoonlijk vind ik pamfletten met een Duitse adelaar met hakenkruis zeer schokkend. Vindt u die pamfletten dan heel gewoon? Moeten wij daar dan gewoon aan voorbijgaan?

     • Natuurlijk mogen ze dat ! Iedereen moet zijn mening mogen geven, van links tot rechts. Daarvoor strijden velen ook dagelijks. Deze vrijheid staat echter sterk onder druk nu de islam en de arabisering oprukken. Snappen deze naïeve studenten dat niet ? Ze zijn wel intelligent, maar missen iedere wijsheid en zoeken het fascisme daar waar het niet is.
      Je zou van studenten verwachten dat ze de waarheid wel zien, maar helaas werpt de 40 jarige cultuereel-marxistische indoctrinatie van het wetenschappelijk onderwijs zijn vruchten meer dan af.

     • Snap je ook niet dat die adelaar met hakenkruis de islam voorstelt ? En dat klopt ook wel als je weet dat de NSDAP prima banden onderhield met de toenmalige islamitische kopstukken als Al Husseini, de grootmoefti van Jeruzalem.

     • Piet Pekelharing op

      Kortom, Paul1971 verdedigt dus het verspreiden van pamfletten met adelaar en hakenkruis …….omdat hij zegt tegen het nazisme te zijn.

      Het zou mijn inziens een goed idee zijn indien de politiemensen die het onderzoek naar het verspreiden van dit pamflet uitvoeren, hun aandacht eens op Paul1971 zouden richten.

   • Kom op zeg, u weet best dat er al decennia lang selectieve verontwaardiging heerst in ons land, vooral onder studenten en media. Voorbeeld daarvan is de apartheid. In de jaren waren daar zeer felle protesten tegen en zelfs terreuracties in Nederland.
    Nadat Zuid Afrika mede dankzij die drammende acties in handen van het marxistische ANC viel, hoorde je hier helemaal niemand meer over. Anno 2016 hoor ik nooit enig kritisch geluid uit de academische wereld over de corrupte rotzooi in Zuid Afrika, de steeds lastigere positie van de blanken (en veel zwarten !) daar of het gruwelijke schrikbewind van Mugabe in Zimbabwe (het vroegere Rhodesië).

    Selectieve verontwaardiging is uitermate gevaarlijk. Het legt namelijk de focus op een zeer beperkt aantal misstanden en negeert de enorme problemen die bijvoorbeeld de islam wereldwijd veroorzaakt.
    Basis voor deze selectieve verontwaardiging is de cultureel-marxistische indoctrinatie en infiltratie van het (wetenschappelijk) onderwijs in ons land.

    • Piet Pekelharing op

     “de cultureel-marxistische indoctrinatie en infiltratie van het (wetenschappelijk) onderwijs in ons land.”

     Over complottheorieën gesproken.
     En u verwacht nog serieus genomen te worden?

 3. Mag dat niet? Iedereen heeft toch wel dingen die hij meer of minder belangrijk vindt? In mijn ogen een prima actie, hoog tijd voor een tegengeluid tegen dit soort fascistische acties.

  • Ik zie geen acties tegen fascistische acties, jij wel? Enige fascisme wat bestaat in Leiden en overigens in heel Nederland is het links fascisme. Doe uw oogjes open. Moet je is met een keppeltje door de stad lopen , en langs moskeeën lopen, dan zie je het ware fascisme van de jaren 30 met dank aan PvdA, D66 groenlinks en andere linkse partijtjes en lieden.

  • Het fascisme moet je bij de islam zoeken en onder de AFA-beweging. Nergens anders. Niet onder terecht bezorgde burgers die soms wel eens tot minder slimme acties overgaan. Hetgeen niet vreemd is als je werkloos moet toezien hoe je land steeds verder veranderd in een Arabische en islamitische puinhoop.

   • Piet Pekelharing op

    Fascisme is als je mensen niet meer als individu behandelt maar slechts nog als onderdeel van een groep, dus zoals u alle moslims over één kam scheert.

    Fascisme is als je de meest negatieve aspecten van een bevolkingsgroep aan de totale bevolkingsgroep toekent, zoals u dus alle moslims verantwoordelijk acht voor de meest radicale stroming binnen de islam.

    Fascisme is als je haat en angst kweekt tegen andere bevolkingsgroepen,
    dus zoals u alles buiten uw eigen kringetje als Arabisering, islamisering, cultureel-marxistische indoctrinatie of fascisme benoemt.

 4. Wat een arrogante, linkse studenten zijn dit. En dan de reactie : “Er was zelfs één meisje die letterlijk tegen ons zei: ‘ik wil juist dat al die moslims weg gaan.’ En dat was nog wel een universiteitsstudente! Dat verbaasde me.”. De domheid ten top ! Gelukkig zijn er ook nog studenten die niet besmet zijn met het linkse multikul-zelfvernietigingsvirus !
  De studenten die deze actie houden zijn straks weer de politici en beleidsmakers die de islam volop de ruimte gaan geven en ons land (en Europa) verder richting de bekende Arabische en islamitische chaos gaan leiden.
  Erg zorgwekkend. Het wordt tijd dat deze studenten, die kennelijk nogal prat gaan op hun intellect (maar iedere wijsheid ontberen) de islam eens goed gaan bestuderen !

  Oh voor de duidelijkheid : ik ben zelf academisch geschoold en stem PVV.

 5. Een Leids burger op

  Natuurlijk mag iedereen op een nette manier een handtekeningenactie voor of tegen iets houden en zelf beslissen waar men actie voor of tegen wil voeren.
  Dat staat, wat mij betreft, dan ook helemaal niet ter discussie.
  —-
  Wèl de selectieve verontwaardiging van die studentjes die wèl een handtekeningenactie menen te moeten houden vanwege die brieven aan een moskee maar zo’n handtekeningenactie
  blijkbaar niet nodig vinden wanneer er meerdere malen ruiten worden ingegooid bij tegenstanders van de moskee.

  Natuurlijk mag zo’n selectieve handtekeningenactie van die studentjes maar daarmee laten ze wel zien wat ze belangrijker vinden. Het is eigenlijk met twee maten meten en inderdaad dus ook hypocriet.

  Op het gevaar van dreigende islamisering heb ook ik op deze site al eerdere gewezen en daar mag ook best actie tegen gevoerd worden. Maar het bekladden van een moskee en het
  sturen van brieven met een hakenkruis keur ik daarbij af. Maar dat geldt evengoed en niet minder als het om ingooien van ruiten bij tegenstanders van de moskee gaat.

 6. Nikolaas Brandjes op

  Haat-symboliek, dreigementen en beledigend taalgebruik. Wie dat soort vuiligheid bij moskeeën bezorgt, is onbetaald in dienst van IS, maar helaas niet slim genoeg om dat zelf door te hebben. Die studenten hebben niet alleen het hart op de juiste plaats, maar ook het verstand.

 7. En nu maar hopen dat dit niet dezelfde studenten zijn die ’s avonds en ’s nachts in de binnenstad tegen kerkmuren urineren en zulk gedrag heel normaal vinden.

  • Dat is inderdaad te hopen. Maar ook studenten leven vaak met de gedachte: je kunt het één doen en het ander niet laten.

 8. de botte bijl is een wanhoopskreet , integratie is niet gelukt
  Waarom werkt dit niet?”
  Goede vraag, we zoeken het even op.
  Ah, we hebben het. Omdat een fysiek georiënteerde krachtcultuur (die van de nieuwe Nederlanders)
  een fundamenteel andere taal spreekt dan onze geweldsaverse op dialoog gerichte empathie-cultuur.
  De eerstgenoemde ziet de welwillendheid van de tweede als teken van zwakte,
  dat júist geen respect afdwingt, maar zelfs uitnodigt tot annexatie.

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline