Gisteren heeft het moskeebestuur een gesprek gehad met de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid Dick Schoof over de veiligheid van de moskee. (Foto: Chris de Waard).

Weer anti-islambrief voor Leidse moskee

antiislambriefVanmiddag is er bij Islamitisch Centrum Imam Malik in Leiden-Noord opnieuw een anti-islambrief bezorgd. De brief lijkt afkomstig van iemand uit Voorschoten en is ondertekend met ‘Stukjesschrijver’. De schrijver trekt van leer tegen de islam en stelt bijvoorbeeld dat ‘jihad-geachten in de genen zitten bij de Mohameddanen’.

Het bestuur van de moskee betreurt het dat de brievenschrijver blijkbaar toegeeft aan de verdeeldheid die terroristen willen creëren in de samenleving. “In deze tijd van polarisatie moeten we elkaar juist opzoeken en de verbinding met elkaar aangaan”.

Woordvoerder Abdelhamid Bouzzit stelt dat het ICIM de deuren blijft openen voor iedereen die geïnteresseerd is: “Dat is onze verantwoordelijkheid. Degenen die ons willen uitsluiten of ons willen intimideren moeten wij helaas teleurstellen.”

Het aantal incidenten bij moskeeën in ons land neemt in hoog tempo toe. “Je kunt het niet meer wegwuiven en zeggen dat er geen concrete dreigingen zijn”, zegt Abdelhamid Bouzzit van I.C. Imam Malik. Hij drong daarom recent aan op een vervolggesprek met NCTV Dick Schoof toen die onlangs samen met minister Asscher het islamitisch centrum bezocht. Dat gesprek heeft gisteren plaatsgevonden en krijgt binnenkort ook weer een vervolg.

Leiden dreigbrief_moskee


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×