Onder de circa 600 zogenaamde statushouders die Leiden wil opvangen zitten veel alleenstaande mannen. Dat zei burgemeester Lenferink gisteren: "Iedere gemeente wil liever gezinnen. Ze zijn op".

Burgemeester waarschuwt: Vluchtelingengezinnen zijn op!

Als het gaat om het huisvesten van statushouders hebben alle gemeenten in Nederland dezelfde wens: Liever gezinnen dan alleengaanden.  Leiden moet er echter rekening mee houden dat er ook flink wat alleengaanden gehuisvest zullen worden. “Ik geef u dat maar vast mee”, hield Lenferink de raadsleden gisteravond voor toen die zich voor de eerste keer inhoudelijk bogen over de negen locaties die de gemeente in eerste instantie heeft aangewezen voor het tijdelijk huisvesten van vluchtelingen met een verblijfsstatus: “De gezinnen zijn op”.

Leiden Politiek Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×