Het autoverkeer kan weer van twee kanten de Herenstraat inrijden. De tijdelijke status als calamiteitenroute voor de hulpdiensten is opgeheven.

Herenstraat geen calamiteitenroute meer

Het éénrichtingsverkeer dat sinds enige weken gold in de Herenstraat is afgelopen week weer opgeheven. Door de plaatsing van de tijdelijke brug over de Jan van Houtbrug voldoet die brug weer aan alle veiligheidseisen voor zwaar verkeer en is het verbod om vanaf de Witte Singel de Herenstraat in te rijden overbodig geworden.

2016-03-26 16.32.24Het tijdelijk instellen van éénrichtingsverkeer werd ingesteld toen de Herenstraat als calamiteitenroute voor hulpdiensten ging dienen toen de Jan van Houtbrug werd afgesloten voor zwaar verkeer zoals brandweerwagens. Die rijden inmiddels gewoon weer via de normale route dankzij de aangelegde noodbrug.

112 Sleutelstad Leiden herenstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×