(Foto's: Rolf Eijgenraam).

Geenpeil voert campagne tegen associatieverdrag Oekraïne op Stationsplein

Het team van Geenpeil voert deze ochtend campagne op het Stationsplein tegen het associatieverdrag met Oekraïne, om 12.00 uur vertrekt de ploeg naar Wassenaar. Een gigantische tourbus met de leus ‘maak het verschil op 6 april’ prijkt op het plein. Op die datum kan iedereen tijdens het referendum een stem uitbrengen voor of tegen het associatieverdrag met Oekraïne.

Het was datzelfde ‘Geenpeil’, dat met een handtekeningenactie dit referendum wist af te dwingen. Een actiegroep met als prominent gezicht de brutale GeenStijl-verslaggever Jan Roos. Hij is ook bij de campagne op het Stationsplein aanwezig.

Associatieverdrag
GeenPeil voert met name campagne tegen de volgens hen ‘onwenselijke’ Europese toenadering tot Oekraïne. De actiegroep schrijft: “die toenadering moet volgens velen in Europese kringen zelfs leiden tot toetreding als EU-lidstaat.” Het gaat de organisatie echter niet enkel en alleen om het verdrag met Oekraïne, zo schrijft ze op haar site: “wij willen iedereen faciliteren en helpen om zijn of haar standpunt uit te dragen, voor of tegen het verdrag. Het ging ons immers om meer inspraak in de democratie voor álle kiezers.”

Leiden oekraine referendum


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×