Morgen gaan de hoefdieren vanuit het depot in de binnenstad op transport naar de collectietoren van Naturalis. (Foto: PR).

Naturalis verhuist depotcollectie naar Darwinweg

Sinds enkele dagen is er een enorme verhuizing aan de gang in de Leidse binnenstad. Vanuit het Naturalis-gebouw aan de Raamsteeg wordt een groot deel van de collectie die daar in depot staat verhuisd naar de collectietoren van het museum. Deze week gaan onder andere de hoefdieren van Naturalis op transport. Morgen rijden de vrachtwagens vol elanden en antilopes naar de nieuwe plek aan de Darwinweg.

De collectie van Naturalis is nu nog verspreid over verschillende locaties in en buiten Leiden. Door de fusie van Naturalis met het Zoölogisch Museum Amsterdam (ZMA) en het Nationaal Herbarium Nederland in Leiden en Wageningen bevat de collectie inmiddels 37 miljoen objecten. Als eind 2018 de nieuwbouw van Naturalis klaar is zal de volledige natuurhistorische collectie zich onder één dak bevinden. Samen met het museum, de onderzoeks-, laboratoria- en de kantoorruimten.


Nieuwbouw_naturalis
Het bestaande gebouw van Naturalis wordt verbouwd tot depot- en kantoorruimte. Daarnaast komt het nieuwe museum dat onder andere plaats gaat bieden aan T.rix de T.rex.

De koningin van de dino’s komt begin september in Leiden aan. Er wordt dan een tijdelijke expositie rond het prehistorische skelet ingericht in het Pesthuis.

Na de heropening van het museum in 2018 zal het skelet van de tyrannosaurus rex een ereplek krijgen in Naturalis. Naar verwachting gaat het museum alleen al daardoor veel meer bezoekers trekken dan de 340.000 die er vorig jaar de kassa’s aan de Darwinweg passeerden.

Cultuur Leiden Science naturalis T. rex


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×