Kjeld Nuis vraagt steun voor 333 meter ijsbaan voor Leidse regio

Topschaatser Kjeld Nuis roept iedereen op om Stichting IJshal Leiden te helpen bij de realisatie van een 333 meter ijsbaan in de nieuwe ijshal. Zelf begon de tweevoudig Olympisch kampioen met schaatsen op de Leidse Vondellaan, maar als snel moest hij uitwijken naar een langere ijsbaan buiten Leiden. Om de geplande nieuwe 250 meter ijsbaan uit te breiden naar 333 meter, moet er voor 1 oktober 2018 in totaal 3,2 miljoen euro worden opgehaald. Dat geld moet vanuit verschillende gemeenten komen, maar ook via acties die op de website 333m.nl zijn gelanceerd.

Nuis zegt in zijn oproep: “Ik heb in Leiden leren schaatsen op een heel mooi 250 meter baantje, maar ik moest al snel uitwijken naar De Uithof in Den Haag. Dat kost heel veel tijd en energie. Het zou zo mooi zijn als in Leiden een 333 meter baan komt waar je officiële KNSB wedstrijden kunt rijden en waar alle kinderen gewoon dicht bij huis kunnen trainen en hun tijden kunnen rijden om uiteindelijk op de Nederlandse kampioenschappen te komen. Om ook gewoon wereldtop te worden. Laat die 333 meter baan in Leiden komen en geef die kids een kans!”

Loterij en meer

De meest recente actie die van start is gegaan is de online 333m-loterij. Een lot kost 3,33 euro. Naast vele prijzen als schaatsclinics van bekende schaatsers en weekendjes weg, is er ook een geldprijs van 3.333,33 euro te winnen.  De verkoop van loten is tijdens de Leiden Marathon gestart en loopt door tot het Spinning Event dat op 22 september plaatsvindt. Aan het einde van dit evenement én op de website wordt dan de trekking van de loterij bekendgemaakt.

Alle acties die worden georganiseerd zijn te vinden op 333m.nl

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Sport Voorschoten Zoeterwoude 333 meter ijsbaan ijshal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×