Jongeren met een lichamelijke beperking komen doorgaans moeilijker aan een baan of stageplaats. (Foto: Public Domain Images).

Superheroes van Studio Moio willen meer banen voor jongeren met beperking

Studio Moio, een organisatie waar mbo-leerlingen maatschappelijke vraagstukken oplossen, is in de weer om meer jongeren met een lichamelijke beperking aan een baan of stageplaats te helpen. Drie jongeren met zo’n beperking, Floris, Selma en Jordy, zetten zich als stagiairs voor het project Superheroes in. “Wij merken dat veel ondernemers het eng vinden om zo’n jongere aan te nemen”, aldus projectleider Ruben Engelkes.

Projectleider Ruben Engelkes sprak met Rolf Eijgenraam over Superheroes.

“Onze drie stagiairs merkten dat ze minder snel werden aangenomen dan ‘normale mensen'”, vertelt Engelkes, “en dat terwijl ze geestelijk eigenlijk even slim zijn. Dat vonden zij wel vervelend. Daaruit is het project Superheroes ontstaan. Ons hoofddoel is om jongeren met een lichamelijke beperking aan een baan te helpen.”

Award

In het kader van Superheroes, roept Ruben Engelkes ondernemers op om een mailtje te sturen naar Studio Moio. Op 25 mei wordt er tijdens een borrel een award uitgereikt aan de meest begripvolle, gedurfde ondernemer, die juist met dit soort jongeren aan de slag gaat.

Leiden superheroes


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×