Zaterdag vindt de tweede Lammetjesdag plaats bij Boerderij Buitenverwachting (Foto's: Naar Buiten! Leiden)

Lammetjesdag bij Boerderij Buitenverwachting

Op Boerderij Buitenverwachting in Hoogmade vindt morgenmiddag de tweede Lammetjesdag van 2016 plaats. Kinderen uit Leiden en omgeving kunnen hier lammetjes aaien, spelen in een hooiberg, kaas maken en nog veel meer.

Reanne van Kleef sprak met Suzanne Wardenaar, projectleider bij Naar Buiten!, over de eerste Lammetjesdag en de 50-dingenlijst.

De Lammetjesdag is onderdeel van het project ‘Naar Buiten!‘. Suzanne Wardenaar, projectleider bij Naar Buiten!, legt uit waarom de Lammetjesdag niet op een Leidse Boerderij is. “Dit project heeft de doelstelling om kinderen die opgroeien in de stad vaker naar buiten te laten gaan. We heten ook eigenlijk ‘Naar Buiten! regio Leiden’, dus we richten ons op Leiden maar ook op de omliggende dorpen. Die hebben vaak ook veel groen en natuur te bieden. Dit keer is onze keus gevallen op Boerderij Buitenverwachting in Hoogmade.”

50-dingenlijst

Om te laten zien wat je buiten allemaal kunt onderzoeken, maken en beleven, biedt Naar Buiten! de ‘50-dingenlijst‘ aan. Daarop staan vijftig natuuractiviteiten die je gedaan ‘moet’ hebben voordat je twaalf jaar oud bent. Tijdens de Lammetjesdag zijn nummer 10 (in een hooiberg spelen of slapen) en nummer 28 (een dier uit je hand laten eten) af te strepen.

Bijzondere ervaring

De weersverwachtingen zijn goed en daarom roept Wardenaar iedereen op om even langs te komen. “Je kunt natuurlijk overal natuuractiviteiten doen, maar het is een hele bijzonder ervaring om een keer écht in de polder of op de boerderij te komen.”

Boerderij Buitenverwachting (Vlietkade 2, Hoogmade) is morgen te bezoeken van 13.00 tot 16.00 uur. Bij slecht weer worden de activiteiten naar binnen verplaatst.

Regio naarbuiten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×