Stationsgebied krijgt pop-up containerwijk

Op de plek waar na de zomer de bouw start van nieuwbouwcomplex De Lorentz tegenover station Leiden Centraal, komt een tijdelijke pop-up-buurt. Om te voorkomen dat het bouwterrein maanden braak ligt, is een creatieve invulling gezocht voor de hoek Stationsweg / Stationsplein / Schuttersveld. Die is gevonden in ‘De Buurt‘. Het moet deze zomer een hotspot met cultuur, sport, kennis, theater, relaxen en lekker eten.

De Buurt wordt met zeecontainers opgedeeld in verschillende gebieden waar activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud. Zonnen op een stadsstrand, sporten of toekijken of genieten van muziek. Alle activiteiten worden ook gecommuniceerd via de Facebook-pagina van De Buurt.

 

debuurtWaar nu nog druk gesloopt wordt, verrijst over zeven weken ‘De Buurt’.

Wethouder Paul Laudy is enthousiast over de pop-up-buurt: “Zo krijgt het Leidse stationsgebied alvast een voorproefje van de toekomst.” Momenteel zijn op de plek waar De Buurt moet verrijzen nog sloopwerkzaamheden aan de gang. Zodra die zijn afgerond, start de bouw van de pop-up-buurt.

De Buurt opent op 17 juni haar deuren en blijft staan tot 18 september.

Cultuur Leiden debuurt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×