College: "Gemeentegeld voor De Buurt geen subsidie"

De gemeente Leiden heeft geen subsidie gegeven aan pop-upproject De Buurt. Het was gewoon een opdracht van de gemeente. Dat antwoordde wethouder Strijk vanmiddag op vragen van CDA-raadslid Joost Bleijie. Die wilde weten waarom de gemeente 50.000 tot 75.000 euro steekt in het pop-upconcept bij station Leiden Centraal.

Reguliere horecabedrijven in het centrum hekelden de lokale overheidssteun aan het commerciële concept.  Ze zagen hun kritiek bevestigd toen de gemeente beaamde dat De Buurt er zonder geld van de gemeente niet was gekomen. “Dat is dus niet meer dan logisch”, vindt Strijk: “Het was geen subsidie maar een opdrachtverstrekking en dus is het logisch dat het niet door was gegaan zonder onze bijdrage.”

Bleijie wilde ook weten hoe het kon dat vergunningen voor De Buurt ogenschijnlijk zo makkelijk werden verleend terwijl dat in de binnenstad vaak lang duurt en aan allerlei strenge regels wordt gebonden. De tijdelijkheid van de pop-upplek is Strijk een wezenlijk verschil met reguliere aanvragen, maar hij zegde wel toe om er in het college nog eens goed bij stil te staan hoe in de toekomst met dit soort aanvragen moet worden omgegaan. Wel benadrukte hij dat de gemeente adequaat en flexibel wil blijven omgaan met gewenste ontwikkelingen.

 

 

Economie Leiden Politiek debuurt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×