Pop-up-buurt gaat drie maanden bruisen bij Leiden Centraal

Na een gewonnen pitch die de gemeente had uitgezet, mag een gelegenheidsvijftal uit de Leidse organisatiewereld drie maanden invulling geven aan ‘De Buurt‘. Trudy Kwik, Alexander van Nimwegen, Björn de Jong, Bas Schreuder en Roy Zitman hebben allemaal hun sporen al verdiend met het organiseren van allerlei succesvolle evenementen.

De eerste twee tekenen bijvoorbeeld voor Rolllend Leiden (en de rest van Nederland), Björn en Bas organiseren onder andere de Picknick-festivals in het Van der Werfpark en Zitman was vanuit het Centrummanagement Leiden nauw betrokken bij de kerstmarkt, de ijsbaan en bijvoorbeeld de verrassende winkelweekeindes.

Björn de Jong vertelt over De buurt die vanaf half juni voor drie maanden vertier moet zorgen in Leiden.

De Buurt gaat plek bieden aan een hele serie activiteiten, evenementen, pop-up-restaurants, winkeltjes, sport en zelfs een stadsstrand. De organisatoren zijn daarvoor nog volop op zoek naar partners die een bijdrage willen leveren aan de buurt. een aantal zijn er al bekend. Zo komen er onder meer bijeenkomsten voor de duizenden studenten tijdens de El CID-week. Een tijdelijk restaurant, een buurt- of bedrijfsborrel, sportwedstrijd of je verjaardag. Alle ideeën zijn welkom.

buurtIn de zomermaanden kunnen ook alle grote sportevenementen in De Buurt worden gevolgd. Er komen grote schermen en tribunes, dus wie alleen of met een groep vrienden, de sportvereniging of met collega’s de Tour de France wil komen kijken is van harte welkom. Dat geldt ook voor de Olympische Spelen en natuurlijk het EK Voetbal.

Tenslotte kan iedereen buurtvriend of buurtbewoner worden. Voor 25 euro ben je vriend en krijg je een exclusieve uitnodiging voor de pre-opening inclusief gratis drankjes. Een buurtbewoner betaalt 100 euro en krijgt een eigen huisnummer in de buurt waarmee in de Buurt-loterij mooie prijzen zijn te winnen. Ook zijn bewoners welkom bij vier exclusieve evenementen voor Buurtbewoners.

Cultuur Economie Leiden Sport debuurt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×