Japanmarkt op het Rapenburg. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Japanmarkt herdenkt bezoek Japanse Keizer

Het Sieboldhuis organiseert op Eerste Pinksterdag voor de negende keer de Japanmarkt op het Rapenburg. Hiermee wordt het bezoek van de Japanse keizer in 2000 aan het SieboldHuis en het Rapenburg herdacht.

In aanwezigheid van de Japanse ambassadeur Hiroshi Inomata en burgemeester Henri Lenferink wordt om 12.00 uur de Japanmarkt officieel geopend door Kris Schiermeier, directeur van Japanmuseum SieboldHuis.

De 400 meter lange markt op het Rapenburg biedt en breed aanbod van Japanse culturele en culinaire waren. Bezoekers kunnen zich hier laten meevoeren door de schoonheid van de rijke Japanse cultuur. Ook kan men er sushi en sake proeven en de moderne Japanse popcultuur ontdekken.

Vechtsportdemonstraties

Tijdens de Japanmarkt is er ook in het Sieboldhuis, het Rijksmuseum van Oudheden en de Hortus Botanicus van alles te beleven.

Bezoekers kunnen in het Sieboldhuis elk uur deelnemen aan een speed-rondleiding. De tentoonstelling ‘Binnenstebuiten. Kimono’s van Mieke de Waal’ is ook te bezichtigen. In het Rijksmuseum van Oudheden zijn er tussen 12:00 tot 17:00 uur vechtsportdemonstraties door verschillende vechtsportsportverenigingen. In de Hortus Botanicus zijn energieke Japanse festivaldansen te zien.

De Japanmarkt is op zondag 15 mei open van 12.00 tot 17.00 uur. De organisatie roept bezoekers voor het Sieboldhuis op om het toegangsbewijs vooraf aan te schaffen om lange wachtrijen te voorkomen.

Cultuur Nieuws japanmarkt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×