Gemeente komt Stichting Leiden-Helpt tegemoet

De Stichting Leiden Helpt die via het Leidsch Trefpunt sinds ruim een jaar minima bijstaat met onder andere kleding, boeken en speelgoed, heeft weer vertrouwen in de toekomst. De subsidie wordt met enkele maanden verlengd en ondertussen gaat de gemeente de stichting helpen om toekomstbestendig te worden.

Chris de Waard sprak Ron Flippo direct na zijn gesprek met wethouder Damen.

Twee weken geleden kreeg initiatiefnemer Ron Flippo van de gemeente te horen dat er per september huur betaald zou moeten worden voor het pand aan de Willem Barentzstraat waar het trefpunt is gevestigd. Daarmee zou het doek voor de stichting vallen. Die ziet geen enkele mogelijkheid om de 35.000 euro per jaar op te hoesten die het pand aan huur moet opbrengen.

In een gesprek heeft wethouder Marleen Damen vanmiddag toegezegd dat de stichting in ieder geval niet op 1 september op straat komt te staan. De gratis huurperiode wordt verlengd tot en met 31 december en voor 2017 en verder gaat de gemeente een soort crowdfunding opzetten ten behoeve van Leiden Helpt. Flippo heeft er alle vertrouwen in dat er via het netwerk van de gemeente op die manier voldoende geld zal binnenkomen om de toekomst van de stichting te waarborgen. Een eigen crowdfundingactie bracht de afgelopen weken overigens slechts 90 euro op.

Leiden Politiek Leidsch Trefpunt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×