Politie waarschuwt voor inhaleren lachgas uit slagroompatronen

27

De politie en de GGD waarschuwen voor het gebruik van slagroompatronen door jongeren. De patronen zijn bedoeld voor slagroomspuiten, maar het is de laatste tijd een rage onder de jeugd om het lachgas uit de patronen te inhaleren. Dat is volgens de politie weliswaar (nog) niet strafbaar, maar er kleven wel gevaren aan het op deze manier gebruiken van de patronen.

“De patronen worden vaak in combinatie met ballonnen gebruikt. Het gas uit de slagroompatronen wordt dan in een ballon gedaan, waarna het gas vanuit de ballon wordt ingeademd”, laat een woordvoerder van de politie weten. Als de politie jongeren met zulke patronen aantreft dan gaat de politie het gesprek aan met de jongeren en hun ouders. “Er is door de GGD onderzoek gedaan naar het op deze manier gebruiken van de slagroompatronen en ook daaruit is gebleken dat het niet zonder risico is.”

Langdurig gebruik kan leiden tot onder andere hersenbeschadiging en onvruchtbaarheid, maar ook bij éénmalig gebruik zijn er gezondheidsrisico’s. Doordat gebruikers hun bewegingen minder goed onder controle hebben, kunnen verwondingen worden opgelopen. Ook komt flauwvallen voor.

De politie roept het publiek op om het te melden als wordt gezien dat jongeren de slagroompatronen gebruiken. Ook wil de politie het graag weten als er ergens grote hoeveelheden gebruikte patronen liggen. Melden kan via 0900-8844 of bij de wijkagent.

Delen

27 reacties

 1. Schijnt zo te zijn dat je longe kunnen bevriezen door dit gebruik
  zeer gevaarlijk en dat voor max 10 seconde plezier.. zou er niet aan beginnen !

 2. daarnaast word dit ook onder de toonbank bij diverse avond winkels in leiden verkocht,
  vraag maar eens na als je toevallig bij zo avond winkel bent.

 3. Zag ze liggen bij de Sligro, ik zou zeggen doe een inval en neem ze inbeslag Hahahaha

 4. Leienaartje op

  Nou hun longen kunnen ook bevriezen mou dan weet je het natuurlijk wel!

 5. Lekker laten gaan moeten de ouders maar weer eens gaan leren hoe ze moeten opvoeden. Of gaan we op die flessen ook plaatjes plakken van bevroren longen. Nee kinderen zien te veel op internet hoe kkmt dat juist mobiele telefoon en veel thuis achter de computer zonder toezicht. De controle moesten we toch zo nodig opgeven van al die slimme wetenschappers nou dit is het effect een generatie die volledig losgeslagen is en niet de gevolgen kan overzien. Succes hiermee!

Je bent nu offline