(Foto: Geert Crielaard).

Schriftelijke vragen CDA Leiden over lachgas op kermis 3 oktober

Raadslid Roeland Storm van het CDA Leiden stelt het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Leiden een aantal vragen met betrekking tot het gebruik van lachgas. De aanleiding hiervan is het verkopen van ballonnen met lachgas door handelaren tijdens Leidens Ontzet.

Het CDA Leiden heeft eerder al laten weten dat het gebruik van lachgas in Leiden zorgwekkende vormen aanneemt. Inmiddels heeft de partij meerdere signalen ontvangen dat lachgashandelaren openlijk lachgasballonnen verkochten op de kermis van 3 oktober. Voor 10,00 euro was het mogelijk om drie ballonnen met lachgas te kopen. Vooral jongeren van 12 tot 18 jaar en studenten kwamen hierop af. Het CDA wil het liefst een compleet verbod van lachgas, maar minstens een verbod op de handel van lachgas tijdens evenementen. Volgens het CDA zijn er echter genoeg redenen voor een verbod op lachgas.

Storm stelt daarom een aantal vragen aan het stadsbestuur. Zo wil hij weten of het college onderkent dat lachgas schadelijk is voor de gezondheid. Als het college dit onderkent, is dat volgens Storm al een belangrijke reden om lachgas volledig aan banden te leggen. Daarnaast wijst hij op de schadelijke effecten op het milieu vanwege de lachgaspatronen en het plastic als bijdrage aan het zwerfafval. Storm wil weten of het college deze schade onderkent. Bovendien vraagt hij of het college weet dat lachgas ook in het verkeer een gevaar vormt. Ook krijgt het college de vraag of het bereid is om de verkoop van lachgas, minstens op evenementen, te verbieden.

 

 

Leiden Politiek lachgas


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×