Het Trixtreintje heeft al proefgereden door het centrum.

ChristenUnie gruwelt van trixtrein door centrum

Leiden moet absoluut geen toeristentreintjes door het centrum laten rijden. Dat vindt fractievoorzitter Mart Keuning van de ChristenUnie Leiden. Hij gruwelt van het idee. “Het is de verpretparkisering van Leiden” Het CDA Leiden sloot zich daar bij monde van raadslid Joost Bleijie bij aan en ook GroenLinks moet er niks van weten. “Zo’n T. rex treintje wordt al snel een terrortreintje”, vreest raadslid Ashley North van die partij.

Andere partijen lieten zich in meer lovende bewoordingen uit over de toeristentrein die Naturalis, het Centrummanagement en de Stichting Stadsparkeerplan gaan laten tijden tussen museum en historische binnenstad om zoveel mogelijk bezoekers aan Trix de T. rex ook naar het centrum van Leiden te lokken. PvdA duo-raadslid Erica Linger vindt het juist een leuk idee. Dat geldt ook voor de Partij voor de Dieren en D66. De VVD is ronduit enthousiast. Raadslid Margreet van Wijk memoreerde dat Leiden al jaren wil dat er een betere verbinding komt tussen stad en Bio Science Park. “Mooi dat de ondernemers het nu zelf betalen”.

Cultuur Economie Leiden Politiek T. rex


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×