Al honderden steunbetuigingen voor grofvuilpetitie

6

Een petitie waarin de gemeente Leiden wordt opgeroepen om de maandelijkse ophaaldag voor grofvuil opnieuw in te voeren is binnen een dag al honderden keren ondertekend. Begin dit jaar voerde Leiden een tarief in van 30 euro per ophaalverzoek. Sindsdien is er een forse toename van zwerfvuil in de wijken.

Volgens de opsteller  van de petitie is de oorzaak daarvan dat veel mensen die hoge kosten niet kunnen of willen betalen. “Dit geldt zeker voor minima, studenten en ouderen onder ons.” Het verzoek tot herinvoering van de gratis maandelijkse grofvuil-ophaaldag in de Leidse wijken is op de eerste dag al 308 keer getekend.

De petitie kan hier worden getekend: haalgrofvuilopinleiden.petities.nl

Delen

6 reacties

    • Els Montagne op

      Wij hebben de pasjes, maar helaas ook afval naast de containers. Er zal in de toekomst een verrekening plaatsvinden over het gestortte afval. De pasjes staan namelijk op adres. Om minder te storten betekent dus bewuster omgaan met afval. Alles scheiden en wegbrengen. Geen glas in de vuilniszak, want dat verhoogt het gewicht aanzienlijk, zeker wanneer wij in de toekomst een rekening gaan krijgen gebaseerd op het aantal kilo’s per adres.

  1. Dit doen ze niet alleen in Leiden want het dorp waar ik woon tegen Leiden aan gooien ze ook van alles op straat als het grofvuil betreft dus kunnen ze de petitie beter voor het hele land maken?

  2. Die oude regeling was zo slecht nog niet. Bovendien is die waarschijnlijk goedkoper, omdat er minder vaak een vrachtwagen rond hoeft te rijden. Nu rijdt er iedere keer een vrachtwagen op afroep, plus extra wagens voor het zwerfafval.

  3. m. van der klip op

    moet ik mijn grofvuil als bejaarde zonder auto op de fiets wegbrengen?

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline