Beeldbepalende woningen in de Oude Kooi worden met sloop bedreigd. Corporatie De Sleutels, eigenaar van de woningen, wil geen geld in renovatie steken. (Foto: Chris de Waard).

SP Leiden: De Sleutels verzwijgt tientallen renovatiemiljoenen

Talloze corporaties in ons land doen zich armer voor dan ze zijn. Dat blijkt uit een overzicht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat publiceerde onlangs een lijst, waarin staat hoeveel investeringsruimte de verschillende woningbouwcorporaties hebben. Alle bestaande plannen van de corporaties zijn daar al in meegenomen. Voor De Sleutels gaat het bijvoorbeeld om zo’n 71 miljoen euro.

Reanne van Kleef in gesprek met Julian van der Kraats over de verzwegen miljoenen van De Sleutels.

Reden voor de Leidse SP om die corporatie nogmaals op te roepen om de woningen in de Centrale Blokken in de Oude Kooi gewoon te renoveren. Ook al kost dat circa zes miljoen meer dan sloop en nieuwbouw. “De Sleutels is gewoon niet eerlijk over De Kooi,” stelt SP-fractievoorzitter Julian van der Kraats naar aanleiding van de cijfers die het ministerie heeft gepubliceerd.

Van der Kraats: “Enige tijd geleden kwam woningcorporatie De Sleutels terug op eerder gemaakte afspraken met de gemeente en de bewoners over het opknappen van woonwijk De Kooi. Ze gaven daarbij als reden aan dat renovatie toch te duur zou zijn. De Sleutels zou de zes miljoen euro die dat duurder is dan sloop en nieuwbouw niet op kunnen brengen. Volgens ons klopt daar helemaal niets van.”

De SP noemt het gedrag van De Sleutels onbegrijpelijk. Julian van der Kraats: “Ik was al heel verbaasd dat De Sleutels terugkomt op eerder gemaakte afspraken, maar waarom ze niet eerlijk zijn over de reden waarom vind ik écht onbegrijpelijk. Op die manier kan je niet met elkaar in gesprek. Het wordt tijd dat De Sleutels daarmee ophoudt en gewoon aan de slag gaat met de afspraken die er zijn.”

Leiden Politiek Oude Kooi


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×