Voordat er echt gebouwd kan gaan worden tussen de Meelfabriek en de Waardgracht, vindt bodemonderzoek plaats. In de grond worden de fundamenten blootgelegd van de oude wevershuisjes die in de jaren 60 gesloopt werden. (Foto's: Chris de Waard).

Archeologisch onderzoek bij Meelfabriek

Op het terrein naast de Meelfabriek wordt momenteel archeologisch onderzoek gedaan. De grond wordt daar bouwrijp gemaakt voor de nieuwe appartementengebouwen die Van der Van Der Wiel Bouw er in opdracht van studentenhuisvester DUWO gaat ontwikkelen.

Volgens Maarten Kersten, een van de tegenstanders van die nieuwbouw, is het nog lang niet zo ver dat er inderdaad gebouwd kan gaan worden aan wat omwonenden de ‘Berleidse Muur’ zijn gaan noemen: “Het lijkt definitiever dan het is. Eerst beslist over negen maanden de Raad van State nog over de bouw.”

De omwonenden willen nu de daadwerkelijke start van de bouwvoorbereidingen tegenhouden door een kort geding aan te spannen.

Advertentie

Leiden Meelfabriek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×